Moestuinen

De VBH heeft een complex moestuintjes in beheer aan de Oostzeelaan in Hanzeland. Het perceel wordt door de VBH gehuurd van de gemeente Zwolle. De huur is van tijdelijke aard, maar vooralsnog voor een periode van 5 jaar vanaf 2014. Indien de gemeente de grond eerder nodig heeft dan kan de huur voortijdig worden opgezegd.

De VBH deelt het terrein met “De Groene Welle”. In totaal heeft de VBH 11 tuintjes, waarvan twee met een oppervlakte van 25 m2 en negen van 50 m2.¬†Aan het gebruik van een moestuintje zijn geen kosten verbonden. Wel dient men lid te zijn van de VBH.

De moestuiniers vormen een collectief en dragen de eventuele kosten van gemeenschappelijk materialen (bv. afrastering) of materieel (onderhoud pomp) gezamenlijk. Er is een huishoudelijk reglement waar de tuinders zich aan dienen te houden.

Als er een tuintje beschikbaar komt, dan wordt dat gemeld op de facebook pagina van de VBH. Wilt u zich op de wachtlijst laten zetten, dan kan dat ook. U kunt uw belangstelling kenbaar maken door gebruik te maken van het contactformulier.

Top